Hamsuns rike – et paradis for rolige og avslappende dager

Ønsker du å finne et sted hvor du kan få èn dose stillhet, èn dose ro, og èn dose fantastisk natur i sommer? Da vil jeg anbefale deg å legge hele eller deler av ferien til Hamarøy og Hamsuns rike. Jeg var der for noen år siden, og hadde en fantastisk tur! Både Hamsunsenteret og Tranøy Fyr er verdt et besøk, i tillegg til tettstedet Tranøy.

Jeg og venninnene mine tilbrakte noen regnfulle timer på tettstedet en av dagene jeg var der oppe. Og til tross for bare noen titalls faste innbyggere har Tranøy et imponerende tilbud!

Her er noen av de stedene vi besøkte, og som jeg også vil anbefale at du får med deg når du er der.

Dorotheas Fryd – duften av herlig bakverk
viviannehelen_blogg_Tranoy_3_700
Duften av nybakte boller og brød og andre godsaker rett fra ovnen, koselig atmosfære, trivelig betjening og nyyydelig bakverk gjorde besøket til en opplevelse. På en regnværsdag var dette helt klart plassen å være!

Og også plassen å være en solskinnsdag!

Mer om Dorotheas Fryd får du her

Hamsungalleriet – en positiv opplevelse
viviannehelen_blogg_Tranoy_4_700px

Et annet tilbud som også finnes på Tranøy og som du så absolutt bør få med deg, er Hamsungalleriet.

Jeg er ikke vant til å dra på gallerier, og de gangene jeg gjør det får jeg ofte ikke så mye igjen for det. Ikke noe annerledes denne gangen. Mens Anne-Gry og Bodil storkoste seg, følte jeg – ingenting.

Helt til eieren kom bort til oss. Hun er et fyrverkeri av en dame, med kunnskap om mye og hint, og tok i mot oss med en utrolig varme!

Hun viste oss rundt og fortalte om kunsten på veggene, og hennes varme og herlige personlighet gjorde at jeg gikk ut derfra og smilte, og følte at jeg for første gang hadde fått noe igjen for et galleribesøk. Hun gjorde det til en positiv opplevelse, og det føler jeg meg sikker på at hun vil gi deg også!

Spa Regina – stedet for velvære, yogatrening og personlig utvikling
viviannehelen_blogg_Tranoy_5_700

Å gi meg selv en uforglemmelig stund i form av herlig egenpleie i salong er ikke noe jeg har råd til å prioritere så ofte.

Men neste gang jeg drar til Tranøy Fyr skal jeg gjøre akkurat det. Den varme, velkomne og avslappende atmosfæren hos Spa Regina minnet meg på at av og til er det deilig å la noen andre få pusle med meg. Sånn at jeg kan slippe bekymringer og stress, og bare la meg bli dullet og stelt med.

En bedre måte å ta vare på meg selv, stresse ned og finne roen på finnes det ikke. For meg. At noen andre har kontrollen og regien. Så kan verden bare seile av gårde uten meg for en liten stund.

Det lønner seg å bestille time før du kommer dit. Jeg fikk ikke time denne gangen, men Anne-Gry og Bodil var heldigere enn meg og fikk seg en herlig stund noen dager senere. Anbefales!

For å bestille time og sjekke ut Spa Regina kan du trykke her

****

Jeg håper du ble fristet til å dra, for dette er et fantastisk område hvis du liker natur og en avslappet atmosfære. Jeg skal uten tvil tilbake hit en gang! Vil du lese mer om Tranøy Fyr og den fantastiske turen jeg hadde dit sommeren 2013 kan du trykke her

PS. Deler du denne bloggen blir jeg veldig glad, for Hamsuns rike er sååå verdt et besøk dersom du søker stillhet, ro og sjelefred.

Varm klem fra Vivianne Helen

Leave a reply