En fantastisk plass for stillhet, ro og sjelefred

Hvis du lengter etter stillhet, ro, rå natur og en plass for sjelen å feriere, da bør du velge Tranøy Fyr. Jeg var der sommeren 2013, og hadde et fantastisk opphold!!

Jeg er vant til storslått natur, helgelending som jeg er. Men det er noe med det å komme til nye plasser, med nye synsinntrykk, nye lukter, andre lyder enn man er vant til, og andre mennesker. Jeg elsket å være der!!! Og jeg tror du også vil elske å være der.

Bli med meg til Tranøy Fyr. Til Hamsuns Rike. Og til ro, stillhet og sjelefred.

viviannehelen_blogg_Tranoy_1_700

Tranøy Fyr ligger ytterst ute i havgapet, med storhavet og Lofotveggen som magiske kulisser. Her er det meningen at du skal senke skuldrene og slappe av. Stresse ned. Puste litt dypere. Hvordan du gjør det er helt opp til deg. Om det er gjennom å sitte og bare nyte naturen rundt deg, eller lese en bok, eller gå deg en tur i det fantastiske landskapet. Du bestemmer.

For meg var stillheten, roen og den storslåtte naturen ren og skjær balsam for sjelen min. Å sovne til lyden av bølgeskvulp og lavmælte lyder fra fuglene, eller sitte inntullet i pledd på svabergene en gråværsdag og bare se, høre, lukte og nyte naturen var fantastisk!!

For deg som søker stillhet, ro, sjelefred, gode matopplevelser og fantastisk natur vil jeg virkelig anbefale å ta turen hit. Mitt møte med storhavet, naturen, Lofotveggen og Tranøy Fyr var rett og slett magisk. Det er ingen tvil om at jeg kommer tilbake hit. For jeg kan ennå kjenne lukten av havet, se for meg den storslåtte naturen, og føle roen og frihetsfølelsen jeg hadde her ute.

viviannehelen blogg Tranøy 7

Servicen på fyret er upåklagelig, og eierne Willy og Inger Sund har bygd opp en perle her ute i havgapet. Du får en fantastisk utsikt mot Lofotveggen og storhavet. Og vær i alle varianter. Alt fra blankstille hav til vind som fyker rundt husveggene. Men også det er en del av sjarmen med dette stedet – nærkontakten med elementene!

Tranøy Fyr har blitt mitt sted. Et sted jeg vil komme tilbake til flere ganger. For jeg trenger havet, stillheten, roen og naturen der. Når batteriene mine går på lavbluss og kroppen trenger å lande.

Fyret, naturen og menneskene gjorde noe med meg. Og drar du hit tror jeg ikke du vil dra upåvirket herfra du heller!

Vil du vite mer om Tranøy fyr kan du gå inn her.

Hvis du likte denne bloggen og tenker at flere kan ha glede av å lese den, del den gjerne!

Varm klem fra Vivianne Helen

Leave a reply